vrijdag 25 augustus 2017

Telesur stopt met verkoop van prepaid kaarten van Srd 5

'Het maken van de kaart kost meer dan vijf Surinaamse dollar'


Door hoge aanmaakkosten van belkaarten is Telesur gestopt met de verkoop van de prepaid kaarten van Srd 5. De woordvoerster van het bedrijf, Jennis Asraf, heeft dit bevestigd, aldus de Ware Tijd vandaag, vrijdag 25 augustus 2017.

'Het maken van de kaart kost meer dan vijf Surinaamse dollar, en doorgaan met de verkoop zou verlies voor ons zijn.' Ze zegt dat klanten alle vrijheid hebben om via digitale opwaarderingsmogelijkheden bij de verkooppunten te kiezen voor het door hen gewenste bedrag. Omdat niet duidelijk was wat er gaande was en de belkaarten van Srd steeds moeilijker te krijgen zijn, kwam de geruchtenmachine ook in dit geval op gang en gebruikers van social media deden hieraan flink mee.

Het is de afgelopen maanden sinds de forse verhoging van de valutakoersen gebruik van veel bedrijven om hun tarieven enerzijds te verhogen en anderzijds bezuinigingen door te voeren om het hoofd boven water te houden.

De Ware Tijd schrijft van enkele winkeliers in stad en district te hebben vernomen, dat de kaarten al enige tijd niet meer geleverd worden. Ze vermoeden dat de belkaarten nog geen Amerikaanse dollar kosten en dat de klanten hierdoor als het ware verplicht worden automatisch duurdere belkaarten aan te schaffen.

0 comments:

Een reactie plaatsen