woensdag 23 augustus 2017

Toch een streetparty te Latour.....

Commissariaat Paramaribo Zuid-West zou geen vergunning meer verlenen voor festiviteiten

- 'Deze mensen hadden sinds juni een aanvraag ingediend'
-  Politie Latour onaangenaam verrast over de activiteit: 'Alle lopende vergunningaanvragen zouden worden ingetrokken'


De maatregel van het commissariaat Paramaribo Zuid-West om geen vergunning meer te verlenen voor openbare vermakelijkheden in het ressort Latour, blijkt een losse flodder te zijn, aldus de Ware Tijd van vandaag, woensdag 23 augustus 2017. Districtscommissaris Remy Pollack had in media gesteld, dat er tot nader order geen toestemming zou worden gegeven voor evenementen, maar vrijdag was er een streetparty, op een steenworp afstand van het politiestation Latour. 

De districtscommissaris was tot zijn verregaande besluit gekomen, omdat zich op 5 augustus ongeregeldheden hadden voorgedaan bij een activiteit bij het BEP-partijcentrum aan de Nieuw Weergevondenweg. Daar zouden politievoertuigen zijn bekogeld terwijl op enkele meters afstand van het centrum feestgangers slaags raakten met een politieman in burgerkleding.

In eerste instantie zei Pollack, dat de maatregel nog van kracht is, maar toen de redactie van de Ware Tijd hem voorhield, dat er vrijdag een activiteit gehouden is, zei hij dat de vergunning al eerder was aangevraagd. 'Deze mensen hadden sinds juni een aanvraag ingediend. De aangekondigde regel is nog van kracht. Op 1 september worden de voorwaarden aangescherpt.' 

Vanaf die datum zullen organisatoren volgens Pollack een borg van Srd 7.500 moeten betalen: Srd 3.000 voor de eventuele overschrijding van de afgesproken eindtijd en Srd 4.500 als vergoeding voor het opruimen.

Ressortcommandant Sjaamanand Debitewarie van de politie Latour is onaangenaam verrast over de activiteit van afgelopen vrijdag. Hij zegt, dat tijdens het gesprek met Pollack over de maatregel om geen vergunningen meer te verstrekken, duidelijk was afgesproken dat alle lopende vergunningaanvragen zouden worden ingetrokken. 'We kunnen niets doen indien er een vergunning is verstrekt.' Hij voegt eraan toe, dat de districtscommissaris de politie om advies moet vragen voordat hij een vergunning verstrekt. Debitewarie heeft echter geen vergunningsaanvraag onder ogen gehad.

0 comments:

Een reactie plaatsen