dinsdag 8 augustus 2017

Toch geen ouderbijdrage voor leerlingen bijzondere scholen

Minister Robert Peneux en de FIBOS bereiken overeenstemming


Ouders hoeven geen Srd 120 inschrijfgeld te betalen voor hun kinderen die basisonderwijs volgen op bijzondere scholen. Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en de Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname (FIBOS) hebben overeenstemming bereikt. Dit meldt maandagavond 7 augustus 2017 Starnieuws.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft geld kunnen vrijmaken om tachtig procent van het subsidiebedrag voor 2017-2018 uiterlijk maandag te kunnen storten voor de bijzondere scholen.

Minister Peneux en vicepresident Ashwin Adhin hebben maandag in De Nationale Assemblee aangegeven, dat de regering er alles aan gedaan heeft om te kunnen voldoen aan de eis van de FIBOS.

De ouders moeten wel Srd 65 materiaalkosten betalen. Dat geldt ook voor kinderen die op de openbare lagere scholen worden ingeschreven. Het ligt wel in de bedoeling over te gaan tot subjectsubsidie. Peneux merkte op, dat het streven is om voor het schooljaar 2018/2019 zover te zijn. Dit zal in overleg met de FIBOS worden uitgewerkt. De inschrijvingen beginnen maandag, dan moet het geld reeds overgemaakt zijn door Financiën.

0 comments:

Een reactie plaatsen