zaterdag 5 augustus 2017

Twee gewonde Venezolaanse migranten gevonden op rotsen noordkust Aruba

Ook levenloos lichaam van een derde man aangetroffen

(Bron foto: Kustwacht Caribisch Gebied)
Tussen de rotsen zijn een boei, een tas met verdovende middelen en drie vuurwapens gevonden


De Kustwacht Caribisch Gebied kreeg gisterochtend een melding op Arubam dat tussen Boca Prins en Dos Playa twee Spaans sprekende personen waren gesignaleerd. Eén zou licht gewond zijn en de andere lag tussen de rotsen. Eenheden van de Kustwacht, brandweer, ambulance en de politie van San Nicolas rukten gelijk uit, zo laat de Kustwacht Caribisch Gebied gisteren, vrijdag 4 augustus 2017, in een bericht weten (zie onderaan). 

Ter plekke aangekomen werden beide mannen inderdaad aangetroffen. De man die tussen de rotsen lag kon uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij was zwaar gewond. Het was duidelijk dat het ongedocumenteerde Venezolaanse migranten waren die via de noordkust Aruba hadden bereikt. Beide personen zijn met behulp van de Kustwachthelikopter naar de luchthaven vervoerd alwaar ze door een ambulance werden opgewacht, die ze naar het ziekenhuis bracht.

Bij nader onderzoek van de Kustwacht tussen de rotsen werd een boei aangetroffen, een tas met verdovende middelen en ook drie vuurwapens. Op basis daarvan heeft de politie beide personen aangehouden.

Later op de dag werd in de buurt waar de twee waren gevonden ook het levenloze lichaam van een derde man aangetroffen. Nader onderzoek moet uitwijzen of deze samen met de anderen was aangekomen.

0 comments:

Een reactie plaatsen