dinsdag 1 augustus 2017

Twee oppositieleiders in Venezuela uit hun woningen ontvoerd door autoriteiten

Leopoldo Lopez en Antonio Ledezma zaten in huisarrest


Familie plaatst beelden nachtelijke kidnap op internet 


Twee oppositieleiders in Venezuela zijn weggevoerd uit hun woningen waar zij met huisarrest zaten. Dat hebben hun families vandaag, dinsdag 1 augustus 2017, verklaard via Twitter. Het gaat om Leopoldo Lopez en Antonio Ledezma. De families houden president Nicolás Maduro verantwoordelijk. 

Die won zondag een omstreden verkiezing voor de samenstelling van een grondwetgevende vergadering waardoor hij veel meer macht krijgt. De oppositie boycotte die verkiezing.

De twee oppositieleiders hebben de afgelopen dagen het Venezolaanse volk opgeroepen de straat op te gaan om te protesteren tegen Maduro en zijn machtsuitbreiding. Bij de protesten zijn volgens officiële cijfers tien doden gevallen maar volgens de oppositie waren dat er veel meer.

Lopez kreeg in juli huisarrest nadat hij drie jaar in de gevangenis had gezeten voor zijn rol in anti-regeringsprotesten in 2014. Ledezma kreeg in 2015 huisarrest nadat hij vast had gezeten, omdat hij zou hebben deelgenomen aan een coup tegen Maduro. Op sociale media circuleren beelden van de ontvoering.(Red. De Surinaamse Krant/Twitter/De Telegraaf)

0 comments:

Een reactie plaatsen