donderdag 31 augustus 2017

Veel alcoholgebruik in drukbezochte recreatieoorden in Para

Recreanten riskeren eigen leven door koppigheid

(Bron foto: Commissariaat Para)
Vooral dronken mannen gaan de ene na de andere vechtpartij aan met anderen


De politie van de verschillende ressorten in Para moet vaak uitrukken naar recreatieoorden om bezoekers aan te spreken of weg te sturen. Er wordt veel alcohol gebruikt in de drukbezochte recreatieoorden in Para. Het is duidelijk zichtbaar hoe vooral mannen in dronkenschap verkeren en de een na de ander een vechtpartij aangaat met anderen. Ook op plaatsen waar het verboden is, wordt ongestoord gezwommen, aldus het commissariaat Para woensdag 30 augustus 2017.

Bezoekers aan recreatieoorden in Para negeren vaak instructies van life- en security guards. Sommigen zijn zelfs in staat om te vechten met ordehandhavers. 

Waarschuwingsborden, om niet te zwemmen in de Coropina-, Sabakoekreek en andere kreekjes langs de wegen, worden genegeerd. Bezoekers kiezen ook ervoor om niet goedgekeurde oorden te bezoeken, met alle gevolgen van dien, zoals de beroving afgelopen maandag van dertien personen op een privé oord, welk geen toestemming heeft van het commissariaat om operationeel te zijn. 

Het recreatieoord te Powakka, langs de rijweg naar Carolina, is gesloten voor publiek. De hygiëne en veiligheid is niet gegarandeerd en de oordhouder kan niet voorzien in de voorwaarden voor een 'DC goedkeuring'. Toch vermijden voorbijgangers alle waarschuwingen en betreden het water ongestoord. 

Waarnemend districtscommissaris van Para, Audrey Hankers, zal morgenavond een spoedvergadering beleggen met houders van recreatieoorden over de ordehandhaving en veiligheid op de oorden. 

Vanuit de politie en het Nationaal Leger zullen weer eens extra manschappen worden ingezet om controle uit te oefenen op de wegen en de oorden. Er zal ook sprake zijn van verhoogde verkeerscontrole op verschillende strategische plekken binnen en buiten Para. Recreanten die zich bevinden op badplaatsen waar het verboden is om te zwemmen, zullen door de bestuursdienst en politie worden ontruimd.

Eerder heeft dit zich al voorgedaan bij de badplaats Paratjima te Powakka waar duidelijk staat aangegeven dat men het water niet mocht betreden. Recreanten hebben zich toen verzet om de plaats te verlaten, alhoewel hun eigen leven op het spel zat. De veiligheidsdiensten blijven alert en voeren verhoogde controles uit op alle vakantieoorden. Samen met houders van de oorden wordt er steeds aan ordening gewerkt. Er wordt ook op toegezien, dat de huisregels van de oorden nageleefd worden. 

0 comments:

Een reactie plaatsen