donderdag 31 augustus 2017

Veel vraagtekens rond dood 14-jarig meisje in Almere Poort

Broer (18) verdacht van doodslag en vader van verboden wapenbezit 

(Bron foto: Omroep Flevoland)
Advocaat Roethof: 'Ik heb persoonlijk zelden een zaak meegemaakt met zo’n grote tragiek'


Buurtbewoners aan de Neptunussingel in Almere Poort zijn geschrokken van het nieuws dat een 14-jarig meisje uit hun straat maandag is overleden als gevolg van de schietpartij op vrijdag 25 augustus. Buren begrijpen niet hoe het gebeurd kan zijn.

Het 14-jarige meisje is hoogstwaarschijnlijk door haar eigen broer om het leven gebracht. De 18-jarige jongen wordt verdacht van doodslag.

Het is een ongekend drama voor de nabestaanden, aldus De Telegraaf gisteren, woensdag 30 augustus 2017: het ene gezinslid, dat – vermoedelijk per ongeluk – het andere doodschiet. Zowel het slachtoffer als twee verdachten behoren tot een gezin.

Het gezin M. – vader Roy, moeder Sherida en drie kinderen – woonde nog niet zo lang in Almere. 'Vriendelijke mensen met kinderen die hun ding deden', meer weet een buurman niet te vertellen. Maar, na vrijdag heeft iedereen het aan de Neptunussingel over de familie. 'Ambulance, politie, een helikopter; het kan niemand in de buurt zijn ontgaan dat er vrijdagavond iets goed mis is gegaan in de woning.' 

Op vrijdagavond krijgt de politie rond half tien ’s avonds een melding van een schietpartij. De 14-jarige Chanelle wordt zwaargewond aangetroffen en afgevoerd naar het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Haar vader Roy en haar 18-jarige broer Xaverio worden aangehouden. Xaverio wordt verdacht van doodslag, vader Roy van verboden wapenbezit en witwassen. Het zou een noodlottig ongeval zijn geweest.

Voor het vuurwapen dat de politie aantreft, is geen vergunning afgegeven. De 18-jarige jongen zou het wapen eerder die avond in de woning in Almere hebben gevonden en ermee gespeeld hebben. De vraag is of hij wist dat het wapen geladen was en hoe hij ermee om moest gaan. Zelf zou hij beweerd hebben dat hij dacht dat er geen kogels in het pistool zaten. Feit is dat de trekker is overgehaald en een kogel het meisje heeft geraakt.

Bijna drie dagen heeft de 14-jarige Chanelle in het ziekenhuis voor haar leven gevochten.

Praten wil de familie niet. 'We zitten midden in een rouwproces.'

Wat er zich vrijdagavond afgespeeld heeft in de rijtjeswoning in het rustige Almere Poort is voor bijna niemand te bevatten. Vader Roy is maandag door de rechter-commissaris vrijgelaten: zijn voorlopige hechtenis is geschorst. Zijn advocaat Gerald Roethof bevestigt dat. 'Alhoewel de Officier van Justitie hem er nog steeds van verdenkt de eigenaar te zijn geweest van het vuurwapen waarmee zijn dochter om het leven kwam, mocht hij op grond van persoonlijke omstandigheden alvast naar huis', zegt Roethof.

Op de vraag hoe het wapen in de Almeerse rijtjeswoning belandde, antwoordt Roethof: 'Voordat vergaande conclusies getrokken worden over de verantwoordelijkheden van mijn cliënt als vader, zal eerst moeten worden vastgesteld of het idee van Justitie dat het zijn wapen was waarmee zijn zoon per ongeluk zijn zusje beschoot, wel klopt.' De advocaat benadrukt dat zijn cliënt op dit moment verdachte is en dus niet is veroordeeld.

Volgens Roethof is de familie kapot van het gebeuren. 'Het is niet te beschrijven waar ze nu doorheen gaan. Ik heb persoonlijk zelden een zaak meegemaakt met zo’n grote tragiek.' De politie wil hangende het onderzoek niet inhoudelijk op de zaak ingaan.(De Surinaamse Krant/De Telegraaf/Omroep Flevoland)

0 comments:

Een reactie plaatsen