donderdag 17 augustus 2017

Venezolanen stelen dieren uit dierentuinen om ze te eten.....

Twee halsbandpecari's verdwenen uit Parque zoológico metropolitano del ZuliaIn Venezuela onderzoekt de politie de diefstal van twee halsbandpecari's (Pecari tajacu) uit een dierentuin. Dat schrijft het persagentschap Reuters vandaag, donderdag 17 augustus 2017.

Vermoedelijk is de diefstal een gevolg van de honger die er heerst door het aanhoudende voedseltekort. De politie bevestigt de diefstal van de twee halsbandzwijnen uit het Zulia Metropolitan Zoological Park (Parque zoológico metropolitano del Zulia), dicht bij de grens met Colombia.

'We veronderstellen dat de dieren werden gestolen met de bedoeling ze op te eten', zegt Luis Morales van de nationale politie. 'In totaal werden er al meer dan tien dieren gestolen, waaronder ook een buffel. Hij werd in stukken gesneden om daarna door te verkopen', zegt Leonardo Nunez, de directeur van de dierentuin.

De socio-economische situatie in het land heeft als gevolg dat er een aanhoudend voedseltekort heerst. Mensen gaan overal waar ze kunnen op zoek naar voedsel, in vuilbakken, containers en nu zelfs in de dierentuin

Door het voedseltekort is er ook niet genoeg eten voor de dieren in de dierentuinen . Vorig jaar kwamen vijftig dieren om van honger in de Caracas Zoo.

(De Surinaamse Krant/Reuters/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen