maandag 28 augustus 2017

Venezuela houdt militaire oefeningen in antwoord op bedreigingen van VS

Ongeveer 200.000 militairen en meer dan 500.000 militieleden nemen deel aan oefeningen


Venezuela houdt dit weekeinde militaire oefeningen. Die werden eerder deze maand door president Maduro aangekondigd, nadat de Amerikaanse president Donald Trump verklaard had dat hij een militaire oplossing voor de crisis in het Zuid-Amerikaanse land niet uitsluit.

Duizenden soldaten en leden van gewapende milities die de overheid steunen, paradeerden zaterdag 26 augustus 2017, in de straten van Caracas.

Volgens de staatstelevisie VT toont het land zo, dat het zich kan verdedigen tegen 'imperalistische bedreigingen.'

Minister van Defensie Vladimir Padrino lanceerde de oefeningen in Macarao, in het oosten van Caracas. Hij observeerde er oefeningen van scherpschutters en inspecteerde de troepen aan boord van een pantservoertuig.De oefeningen worden vandaag voortgezet, met ongeveer 200.000 militairen en meer dan 500.000 militieleden. Venezolanen tussen de 18 en 60 jaar oud werden opgeroepen om 'bij te dragen' aan de verdediging van het land 'tegen de agressieve dreigingen' van de VS.

President Trump had eerder deze maand verklaard dat Venezuela, dat lijdt onder een zware economische crisis, een 'gevaarlijke knoeiboel' is, en dat de VS 'veel opties' had om daarop te reageren, waaronder een militaire optie.

Vrijdag nog legde Washington nieuwe sancties op tegen het Zuid-Amerikaanse land. Maduro beschuldigt de VS er al langer van zich voor te bereiden om Venezuela binnen te vallen, en meent dat de oppositie met Washington samenwerkt om hem van de troon te stoten.

(De Surinaamse Krant/Belga/Nu.nl/Al Jazeera/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen