zondag 20 augustus 2017

Venezuela roept op tot houden van internationale vredestop

'Internationale top geen mediastrategie die door de overheid wordt voorgesteld'


De Venezuelaanse minister van Buitenlandse Zaken Jorge Arreaza (zie foto - Bron: Twitter) heeft om een ​​internationale bijeenkomst gevraagd van alle landen die voorstander zijn van een vredige dialoog tussen de regering en de oppositie. Sprekend gisteren voor een internationaal diplomatiek corps benadrukte Arreaza, dat de deelnemende landen hun welwillendheid voor vrede moeten aantonen, 'geen buitenlandse inmenging, respect voor de soevereiniteit van Venezuela of het leggen van een politieke basis voor het Amerikaanse imperialisme om een ​​interventie in Venezuela te implementeren'.

Hij merkte op, zo bericht de Venezolaanse zender TeleSUR vandaag, zondag 20 augustus 2017, dat diplomatieke teams van eerdere bemiddelingsprocessen onder leiding van de voormalige Panamese president Martin Torrijos, de oud-president van de Dominicaanse Republiek Leonel Fernandez en de voormalige Spaanse president Jose Luis Rodriguez Zapatero, welkom zijn, aldus La Radio del Sur.

Europese landen, die hebben aangetoond dat ze 'bereid zijn om besprekingen te faciliteren met respect voor Venezuela's soevereiniteit', zijn ook benaderd om deel te nemen aan de besprekingen, voegde hij eraan toe.

Venezuela is geconfronteerd met maanden van politieke onrust die wordt veroorzaakt, aldus TeleSUR, door een rechtse oppositie, die de democratisch verkozen regering van Nicolas Maduro wil verwijderen en de dreiging van militairen interventie en aangescherpte sancties door de Verenigde Staten.

Aresaza vermaant alle landen in de regio en daarbuiten om na te denken over de top en de gevolgen die zouden kunnen ontstaan ​​als geen vrede wordt bereikt..


Hij herhaalde, dat als ze 'echt geloven dat dialoog het pad is voor Venezuela' en dat het verzoek om een internationale top geen mediastrategie is die door de overheid wordt voorgesteld, die landen moetrn'reageren op de oproep'.

Tot slot zei de minister van Buitenlandse Zaken, dat de details van de top, de locatie en de datum de komende dagen bekend zaal worden gemaakt.

De internationale top werd aanvankelijk door Maduro voorgesteld voor 8 augustus, enkele dagen voordat president Donald Trump verklaarde dat een Amerikaanse 'militaire optie' niet van tafel was.(De Surinaamse Krant/TeleSUR/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen