donderdag 31 augustus 2017

Venezuela stelt 5 miljoen dollar beschikbaar voor hulp aan slachtoffers orkaan Harvey in Texas

'We tonen onze solidariteit met de Amerikanen die getroffen zijn door de orkaan'


Ondanks de nieuwe sancties die door de VS zijn opgelegd aan Venezuela heeft het Zuid-Amerikaanse land 5 miljoen dollar (4,2 miljoen euro) beschikbaar gesteld voor hulp aan de slachtoffers van de orkaan Harvey in Texas. Dat gebeurde via Citgo Petroleum Corp., die in Corpus Christi een olieraffinaderij heeft met een capaciteit van 157.000 vaten per dag. Het is een dochter van de nationale Venezolaanse aardoliemaatschappij PdVSA (Petróleos de Venezuela, S.A.). 

Citgo verleent de financiële steun via de lokale burgemeesters en stelt een percentage van de olieopbrengsten beschikbaar voor de bouw en inrichting van woningen en opvangcentra.'We tonen onze solidariteit met de Amerikanen die getroffen zijn door de orkaan', zei minister van Buitenlandse Zaken Jorge Arreaza  woensdag 30 augustus 2017 op de Venezolaanse staatstelevisie. PdVSA-topman Nelson Martinez zat aan zijn zijde.

'Wanneer een Amerikaan zijn tank volgooit bij een pompstation van Citgo draagt hij bij aan de wederopbouw van de getroffen leefgemeenschappen', aldus Arreaza.


(De Surinaamse Krant/De Telegraaf/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen