maandag 21 augustus 2017

Vereniging Surinaamse Veteranen en Ex-militairen nu rechtspersoonlijkheid

'We komen op voor geestelijke en stoffelijke belangen van de ex-militairen'


Nu de Vereniging Surinaamse Veteranen en Ex-militairen rechtspersoonlijkheid heeft, kan ze beter opkomen voor de belangen van de doelgroep. De vereniging kan nu grond aanvragen voor landbouw en pluimveeteelt. Ook mag de vereniging contributie innen en gebruiken voor de uitvoering van projecten, zo bericht vandaag, maandag 21 augustus 2017, de Ware Tijd. 

'We werden telkens erop gewezen dat we niet goed georganiseerd waren, maar nu hebben we ons huiswerk gemaakt', zegt Waldo Jameson, secretaris-generaal van de vereniging. Hij heeft gisteren de statuten van de organisatie gepresenteerd aan de Stichting Nazorg Dienstplichtigen en Ex-militairen.

'We komen op voor geestelijke en stoffelijke belangen van de ex-militairen', legt Jameson uit. Het bestuur zal met de regering praten over deze belangen.

De organisatie kon eerder niet in aanmerking komen voor grond, omdat ze geen rechtspersoonlijkheid had. De organisatie heeft ook een landbouwcoöperatie opgericht en zal grond aanvragen om haar activiteiten te ontplooien. 'We willen de organisatie economisch versterken, zodat we de leden beter tegemoet kunnen komen. Hierdoor hoeven ze niet altijd afhankelijk te zijn van de overheid.'

Kolonel Adolf Jardim is voorzitter van de Stichting Nazorg Dienstplichtigen en Ex-militairen. Hij zegt dat hij blij is dat organisatie rechtspersoonlijkheid heeft en hierdoor zelf haar zaken kan regelen. 'Instanties zullen jullie met open armen ontvangen, omdat ze weten dat ze te maken hebben met een vereniging die rechtspersoonlijkheid heeft.'

0 comments:

Een reactie plaatsen