maandag 21 augustus 2017

Verhoging importheffing van kip en kipdelen waarschijnlijk rond 1 september

Importeurs beweren dat het niet zal lukken om te concurreren met importkip


Starnieuws meldt vandaag, maandag 21 augustus 2017, dat de verhoging van de importheffing van kip en kipdelen waarschijnlijk rond 1 september van kracht wordt. Nu zijn de invoerrechten gesteld op 20%, maar die worden verdubbeld (40%). Dit moet gebeuren via een beschikking van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. 

De Raad van Ministers heeft een wetswijziging goedgekeurd om de importtarieven bij te stellen. Om de verhoogde heffing in te voeren hoeft er niet gewacht te worden op de goedkeuring van De Nationale Assemblee.

Minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme had eerder aangekondigd dat de verhoging per 1 augustus zou ingaan. Hiervan is toen afgezien. Het ligt in de bedoeling om de productie van lokale kip te vergroten.

De importeurs van kip hebben aangegeven dat het niet zal lukken om te concurreren met importkip. De kwekers hebben te kennen gegeven, dat ze de uitdaging aangaan. Intussen is geïmporteerde kip duurder geworden. Dit zou liggen aan de stijging van prijzen van vlees in onder andere Brazilië door strengere controle.

0 comments:

Een reactie plaatsen