donderdag 10 augustus 2017

Verkavelingsbedrijf Kensenhuis NV legt beslag op Plantage Osembo

In zaak verkaveling te Kwatta heeft de rechter om twee taxatierapporten gevraagd


Het verkavelingsbedrijf Kensenhuis NV zegt, aldus de Ware Tijd van vandaag, donderdag 10 augustus 2017, belangrijke stappen vooruit te hebben gemaakt in de ruzie over twee in opspraak geraakte verkavelingsoperaties. Er is via de rechter beslag gelegd op Plantage Osembo. Over Kwatta oordeelde de rechter, dat het belang van de kopers prioriteit geniet. 

Uit stukken van directeur Robin Kensenhuis (zie foto) blijkt, dat de rechter het verzoek tot beslaglegging, dat op 2 augustus was ingediend, deze week officieel heeft toegewezen. Wat de verkaveling te Kwatta aangaat heeft de rechter om twee taxatierapporten gevraagd: één voor de investeringen van Kensenhuis NV (door de familie), en één met de investeringen (door het bedrijf).

'Indien de familie de samenwerking met Kensenhuis NV wil beëindigen, zal ze alle uitgaven, zoals de verkavelingskosten en vooruit betaalde bedragen moeten terugbetalen aan Kensenhuis NV', en aangerichte schade vergoeden, meldt het bedrijf in een persbericht.

De directeur blijft erbij, dat zijn organisatie niet frauduleus bezig is geweest en 'reeds grote investeringen' heeft gedaan. 'Door het handelen van de familie is ook het belang van de kopers geschaad', benadrukt Kensenhuis. Hij hoopt dat er ook een snelle oplossing komt voor de kopers.

De voorzitter van het plantagebestuur van Osembo, Edo Reger, zegt dat hij nog geen officiële melding heeft ontvangen van de beslaglegging. Maar, Reger onderstreept dat het plantagebestuur de samenwerking met Kensenhuis NV heeft stopgezet. 'Ik bewaak de gronden van Osembo. Het is Kensenhuis NV die beloften heeft gedaan aan klanten die waargemaakt moeten worden. Wij beletten niemand om naar zijn grond te gaan voor zover iemand zaken heeft gedaan met het bedrijf.'

Door verwijten en beschuldigingen over en weer zeggen beide partijen dat ze wel bereid zijn om met elkaar om de tafel te zitten om de zaak op te lossen. Immers, bij een beslaglegging op gronden waar beide partijen sterk staan, bepaalt de rechter meestal dat partijen met elkaar moeten overleggen.

0 comments:

Een reactie plaatsen