maandag 21 augustus 2017

VHP-politicus Kalloe wil landbouwschool op HBO-niveau voor Nickerie

'Het wordt tijd dat het district eigen landbouwschool krijgt om rijstsector verder te ontwikkelen'


VHP-parlementariër Jitendra Kalloe ziet graag dat de regering in de komende periode ernaar streeft om een landbouwschool op HBO-niveau op te zetten in het district Nickerie. 'Nickerie is een rijstdistrict. Het wordt tijd dat het district een eigen landbouwschool krijgt om de sector verder te ontwikkelen', zegt de politicus maandag 21 augustus 2017 in het Dagblad Suriname. 

Kalloe voert aan, dat zijn district de potentie heeft om ook een bijdrage te leveren aan de verdere verhoging en versterking van de agrarische sector. Een landbouwschool zou de mensen van het district verder kunnen trainen en klaarstomen.

De parlementariër voert aan, dat het rijstdistrict de juiste plaats is voor zo'n onderwijsinstelling, omdat naast het theoretisch gedeelte de studenten ook gemakkelijk praktisch onderwijs kunnen volgen. 'De deskundigheid is er ook. De bal ligt op de speelhelft van de overheid om dit klaar te spelen. Wil Suriname daadwerkelijk de voedselschuur worden, dan kan een goede start hiermee worden gemaakt', aldus de politicus.

De regering was enkele jaren geleden op initiatief van president Desi Bouterse gestart om een kwalitatief goed curriculum samen te stellen voor de landbouwschool. Bij het opzetten van de landbouwschool zou er gebruik worden gemaakt van de expertises van Cuba, omdat de reputatie van Cuba op het stuk van landbouwonderwijs vooral in de regio hoog aangeschreven staat. Cuba telde toen 29 landbouwscholen, waarvan 22 op MBO-niveau en 7 op HBO- en universitair niveau. Er werden in 2012 bezoeken hiervoor afgelegd aan Cuba. Opmerkelijk is dat nu niets meer hierover wordt gezegd....

0 comments:

Een reactie plaatsen