zondag 27 augustus 2017

VHP zet alles op alles om uiterlijk in 2020 regeerverantwoordelijkheid over te nemen

Santokhi presenteert in Nickerie afgevaardigden uit Sipaliwini, Brokopondo, Marowijne, Para en Wanica 

Voorzitter Santokhi: 'De VHP is een nationale partij die overal in het land actief is'


VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft gisteravond in Nickerie afgevaardigden uit Sipaliwini, Brokopondo, Marowijne, Para en Wanica gepresenteerd. Met verschillende bevolkingsgroepen op het podium benadrukte Santokhi, dat de VHP een nationale partij is die overal in het land actief is. De enige opdracht van de partij is een goede campagne te voeren om de regeerverantwoordelijkheid over te nemen uiterlijk 2020. Elke dag worden activiteiten uitgevoerd, waarbij in het hele land vertrouwen wordt gesteld in de partij, stelde Santokhi. 

Santokhi voerde aan, dat het land weer op het juiste spoor moet worden gezet. Hij onderstreepte dat het land genoeg rijkdommen heeft, maar dat de bestuurders slecht zijn. Hij haalde aan, dat Suriname in een diepe crisis gedompeld is, maar dat de VHP de hoop is.

De partij is bezig met buitenlandse overheden, nationale en internationale investeerders plannen klaar te maken om het land op koers te zetten. De voorzitter van de partij gaf te kennen dat zijn organisatie visie heeft hoe het land tot ontwikkeling te brengen. Zo is de 2020 Vision gereed gemaakt. De partij zal ook de 2030 en 2035 vision ontwikkelen.

Het crisisbeheersingsplan zal de VHP gelijk na de machtsovername uitvoeren met andere partners. Het concept is volgens de politicus al af.

De VHP komt niet met voedselpakketten naar de mensen. Santokhi merkte op, dat voedselpakketten in twee dagen op zijn. De VHP brengt een pakket met kennis, ontwikkeling, afzetmarkten, training, liefde, hoop en toekomst. Hij vroeg zijn gehoor te kiezen tussen de twee pakketten. De partijleider merkte op, dat voedselpakketten geen oplossing zijn, maar dat er structurele maatregelen moeten komen. Hij benadrukte dat met dit regeerbeleid het niet zal lukken om het land uit de crisis te halen. 

Santokhi zei verder, dat de regering een leningenbeleid heeft. Hij heeft uitgerekend dat op elk kind van Suriname een schuld van Srd 30.000 rust. Ook op ongeboren kinderen. Ze komen met een schuld op de wereld. De toekomst van jongeren is volgens hem in gevaar. 'Hoe moeten jongeren een toekomst opbouwen, als zij al een schuld van Srd 30.000 hebben?', vroeg hij zich af.

(De Surinaamse Krant/Starnieuws)

0 comments:

Een reactie plaatsen