woensdag 16 augustus 2017

VHP'er Mahinder Rathipal: 'President Bouterse geeft aan dat hij geen kritiek duldt'

'Oppositie heeft eigen strategie om zaken die niet in de haak zijn bij samenleving aan de orde te stellen'


Mahinder Rathipal, ondervoorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij(VHP), ziet geen relevantie in een boodschap aan president Desi Bouterse, na te hebben vernomen dat de president de politieke boodschap van de oppositie niet relevant vindt. Hiermee zou de president aangeven dat hij kritiek niet duldt. 

'De oppositie heeft als taak, zaken aan te kaarten die haar bekend zijn, en in landsbelang worden aangepakt. De president mag wel van mening zijn dat de kritiek van de oppositie niet opbouwend is en niet bijdraagt aan de ontwikkeling van het land. De oppositie heeft echter haar eigen strategie om zaken die niet in de haak zijn bij de samenleving, aan de orde te stelllen', stelt Rathipal dinsdag 15 augustus 2017 in het Dagblad Suriname.

De president heeft naar zijn oordeel op de beschuldigingen van de oppositie, nooit een zodanig beleid gevoerd, om dan nog geloofwaardig over te komen. 'Ik denk dat de oppositie een andere taak heeft dan de coalitie. Jammer genoeg moeten wij constateren, dat de coalitie een meer ‘Ja en Amen’ taak heeft. Meer nog zal de oppositie moeten tonen dat zij alert is', stelt hij.

De regering zou verder ook geen blijk hebben getoond van het nakomen van beloftes die sinds regering Bouterse 1 werden gemaakt. Rathipal brengt in herinnering: de veel belovende kruistocht tegen corruptie. Zowel vanuit de oppositie als coalitie wordt flink heen en weer geslingerd met beschuldigingen van corruptie bij zowel de huidige als voorgaande regeringen. De welbekende inleidingen met vragen als: ‘waarom heeft die het niet gedaan?’ of ‘waarom doet deze het niet?’ worden bij normale verhaalmakers gebruikt. Maar, sinds de belofte in 2010 door de president laat de kruistocht nog steeds op zich wachten.

Een recenter voorbeeld van zaken die met de mantel der liefde worden bedekt is de veel besproken aankoop van een nieuwe asfaltfabriek door de overheid. De vrees bestaat, dat ook hiervan zo meteen niets meer te horen zal zijn, terwijl er een potentieel corruptiegeval achter schuilt.

'Natuurlijk heeft de oppositie ook haar gebreken. Er zou meer onderbouwing moeten komen. Als de president een dictatoriale houding aanneemt en niet luistert naar mensen die een andere mening hebben, creëren wij wel een gevaarlijke tendens. Laat de president niet alleen zeggen, dat de oppositie onwaarheden vertelt. Laat hij dat met feiten en omstandigheden aantonen. Pas dan heb ik er een boodschap aan', aldus Rathipal.

0 comments:

Een reactie plaatsen