zaterdag 12 augustus 2017

Vicepresident Adhin begrijpt ophef over ingebrekestelling stakende leerkrachten niet

'Er wordt slechts een procedure ingesteld van ingebrekestelling, dat is normaal'

Door bondsvergaderingen bij te wonen zouden leerkrachten 'onpedagogisch en onverantwoord gedrag' hebben getoond...


Vicepresident Ashwin Adhin heeft afgelopen week in De Nationale Assemblee verklaard, dat er geen wraakactie tegen leerkrachten wordt genomen die zonder toestemming vergaderingen van de Bond van Leraren en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname hebben bezocht, zo schrijft Starnieuws vandaag, zaterdag 12 augustus 2017. De regering heeft zich op het standpunt gesteld, dat het principe van 'no work no pay' gehanteerd wordt. 

Onderwijsgevenden van verschillenden niveaus over het hele land hebben een brief van 'ingebrekestelling’ ontvangen, omdat zij 'onpedagogisch en onverantwoord gedrag' hebben getoond door het bijwonen van 'vergaderingen op 28 en 29 juni' staat in de brief. Er zullen tuchtmaatregelen tegen hen getroffen worden.

Assembleelid Diana Pokie (ABOP) zei, dat er een vijandige sfeer wordt gecreëerd met deze maatregel. Zij vroeg opheldering van de regering hierover.

Adhin merkte op dat het meerdere keren doorgegeven is aan de leerkrachten, dat er maatregelen zouden worden genomen, indien zij vroegtijdig de school zouden verlaten. 'Er wordt slechts een procedure ingesteld van ingebrekestelling. Dat is normaal', zei de vicepresident op basis van de Personeelswet.

'De mensen moeten zich verweren op basis waarvan moet blijken of er iets aan de hand is, dan is het prima.' Om de stakingen te beperken had de regering geen andere keus volgens Adhin om duidelijk aan te geven dat geen geld zou worden uitbetaald als er niet wordt gewerkt.

0 comments:

Een reactie plaatsen