maandag 14 augustus 2017

Vicepresident VS Pence: 'Vreedzame oplossing voor crisis en onrust in Venezuela is mogelijk'

Dreigement van Trump stuit op veel kritiek in VS, Venezuela, maar ook in Peru en Colombia

(Bron: YouTube)
Colombiaanse president Juan Manuel Santos: 'Een militaire interventie zou zelfs niet mogen worden overwogen'


Een vreedzame oplossing voor de politieke crisis en onrust in Venezuela is mogelijk. Dat zei de Amerikaanse vicepresident Mike Pence gisteren, zondag 13 augustus 2017, tijdens een persconferentie in het Colombiaanse Cartagena nadat Trump vrijdag dreigde met een militaire interventie. 

Het dreigement van Trump stuitte op veel kritiek en niet enkel vanuit Amerikaanse en Venezolaanse hoek. Ook landen zoals Peru, Mexico en Colombia, alles behalve sympathisanten van het bewind van president Maduro in Venezuela, veroordeelden de uitspraak.

Pence zei, net zoals Trump, dat de VS 'veel mogelijkheden voor Venezuela heeft', onder meer een militaire interventie, maar in tegenstelling tot Trump benadrukte hij een diplomatische aanpak.'De president is ervan overtuigd dat we tot een vreedzame oplossing kunnen komen wanneer we samenwerken met onze Zuid-Amerikaanse bondgenoten', zei Pence in Cartagena aan het begin van een zesdaags bezoek aan meerdere Latijns-Amerikaanse landen.

De Colombiaanse president Juan Manuel Santos zei, dat een militaire interventie zelfs niet zou mogen worden overwogen.

Pence lijkt de gemoederen te willen bedaren. 'We steunen elkaar, de vrije naties, voorbije de grenzen van het halfrond tot de democratie van het Venezolaanse volk hersteld is.'

Santos en Pence bespraken wel de mogelijkheid van verdere economische sancties tegen Venezuela.

(De Surinaamse Krant/De Morgen)

0 comments:

Een reactie plaatsen