zondag 20 augustus 2017

Vijf verdachten aangehouden door advertentie gestolen jachtgeweer op social media

Eigenaar gestolen wapen herkent het op social media waar het te koop werd aangeboden


Het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo van het Korps Politie Suriname heeft woensdag op diverse locaties vijf verdachten aangehouden voor inbraak en diefstal van een jachtgeweer. Het gaat om D.S. (35), R.S. (35), F.W. (35), M.W. (39) en R.W. (43). Tijdens het onderzoek trof de politie twee illegale wapens bij de verdachten aan, zo meldt het korps zaterdag 19 augustus 2017.

Een benadeelde had aangifte gedaan van inbraak in zijn woning, waarbij een brandkast inhoudende een jachtgeweer werd buitgemaakt.

Hierna werd via social media een jachtgeweer ten verkoop aangeboden. De benadeelde kreeg ook deze aanbieding via zijn smartphone en herkende zijn wapen. Hij stelde de politie direct hiervan in kennis, waarna hij een afspraak maakte met de verkoper.

Tijdens de ontmoeting tussen de benadeelde en de verkoper sloeg de politie toe en hield M.W. aan. Op dat moment werd hij gebeld door D.S. Tijdens dat gesprek vroeg hij zijn kompaan of het jachtgeweer reeds verkocht was. De politie die dit doorhad droeg hem op D.S. uit te nodigen zijn geld in ontvangst te komen nemen. Bij aankomst op de plek is die verdachte eveneens in de boeien geslagen. Op hem werd een illegaal vuistvuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

Tijdens het onderzoek kwamen de drie anderen in beeld en ook zij zijn aangehouden. Op het woonadres van R.W. is een illegaal jachtgeweer aangetroffen en in beslag genomen. Alle vijf verdachten zijn in verzekering gesteld.

0 comments:

Een reactie plaatsen