maandag 7 augustus 2017

VOJ Atjoni heeft met Rorenso Anakaba eerste geslaagde voor het Natin in Paramaribo

Acht van de zesentwintig leerlingen hebben examen gehaald... 


Starnieuws bericht vandaag, maandag 7 augustus 2017, dat VOJ Atjoni sinds haar start haar eerste geslaagde voor het Natin in Paramaribo heeft genoteerd. Rorenso Anakaba is als beste geslaagde van de B-richting en de eerste Natin geslaagde van deze school. 

Hij zegt, dat hij zich flink heeft ingezet om dit resultaat te behalen. De best geslaagde van de A richting is Diekembhe Huur. Hij heeft de toelating tot HAVO\VWO gehaald.

Rorenso is van het dorp Masiaa kriki. Doordat het dorp ver gelegen is in het Boven-Surinamegebied en de schoolboot niet zo ver gaat, is hij genoodzaakt dicht bij de school te wonen. Hij woont in het internaat naast de school. Dit internaat beschikt echter nog steeds nog niet over alle faciliteiten, maar deze leerling heeft de ontberingen getrotseerd en een mooi resultaat neergezet.

Hij heeft de school binnen de vastgestelde termijn van vier jaren afgerond.

De schoolleiding had wel meer verwacht van het eindresultaat. Acht leerlingen hebben de eindstreep gehaald. 26 leerlingen hebben deelgenomen aan het examen. Het gaat om negentien scholieren van de A en zeven van de B. Zes leerlingen van de A zijn direct geslaagd en twee van de B. Daarnaast hebben zes herkansing gehad. Drie van de A en drie van de B.

VOJ Atjoni heeft in oktober 2012 haar deuren geopend. De school kende bij de start twaalf leslokalen, zes onderwijswoningen en een internaat. Deze school vangt leerlingen op van ruim twintig GLO-scholen van de omgeving, voornamelijk het Boven-Suriname gebied en een deel van Brokopondo. Bij de start en de jaren die daarna volgden heeft de school heel wat ontberingen moeten doorstaan zoals opvangproblemen, elektriciteitsproblemen en stakingen. (Op foto:  Rorenso Anakaba samen met de onderdirecteur VOJ Atjoni, Ria Atipa)

0 comments:

Een reactie plaatsen