dinsdag 22 augustus 2017

Voorlopig geen eigen bijdrage particulier verzekerden voor radiologisch onderzoek

'Het Zorgvoorzieningenfonds is in staat de verzekerden tegemoet te komen'


Particulier verzekerden die een radiologisch onderzoek moeten doen hoeven voorlopig niet bij te betalen. De maatregel is in samenspraak met de radiologen en de verzekeringsmaatschappijen genomen en wordt ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, aldus de Ware Tijd vandaag, dinsdag 22 augustus 2017. 

'We hebben uitsluitend uit maatschappelijk belang een maatregel getroffen en niet om de verzekeringsmaatschappijen of de dienstverleners. Vanaf 1 juni wordt het verschil tussen het huidige en het voorlopige bedrag dat de radiologen hebben vastgesteld betaald uit het Zorgvoorzieningenfonds.' Dit zegt Rachel Perry, directrice van het Uitvoeringsorgaan.

Maanden geleden hadden de radiologen de tarieven voor onderzoek eenzijdig aangepast en moesten patiënten hierdoor het verschil betalen tussen wat de radiologen hadden vastgesteld en wat de verzekeringsmaatschappijen vergoeden. Perry verzekert, dat het Zorgvoorzieningenfonds in staat is de verzekerden tegemoet te komen.

'Het is een weloverwogen besluit dat we hebben genomen. Als het geld er niet was, zouden we het niet doen.' Ze wil de zorgvragers die het zich niet kunnen permitteren om hun zorgkosten in één keer te betalen adviseren om een leningaanvraag te doen bij het Zorgvoorzieningenfonds. Er is hiervoor geen limiet en afhankelijk van het bedrag mag de terugbetaling in tien jaar plaatsvinden.

0 comments:

Een reactie plaatsen