maandag 21 augustus 2017

Vraagtekens bij hoeveelheid (buitenlandse) bankrekeningen Stichting Studiefinanciering Curaçao

Kort Geding geschorste SSC-directeur De Freitas tegen stichting brengt rekeningen in beeldDe Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) beschikt over een groot aantal bankrekeningen, bij diverse banken, in diverse valuta’s en in diverse landen. Zo is naar voren gekomen tijdens de inhoudelijke behandeling van het Kort Geding dat de geschorste SSC-directeur Margit de Freitas had aangespannen tegen de stichting. Dit meldt het Antilliaans Dagblad maandag 21 augustus 2017.

'Voor zover er informatie beschikbaar is, zijn er in totaal twintig bankrekeningen', aldus Achim Henriquez, de advocaat die SSC vertegenwoordigt, in zijn pleitnota.

Hoewel dit feit alleen niet vreemd is, maakt Henriquez ook melding van ‘ten minste twee bankrekeningen die voor de financiële administratie van SSC duister zijn’. Zo zou er een bankrekening in de Verenigde Staten zijn bij de HSBC-bank waar slechts De Freitas toegang tot heeft. Zowel het hoofd Financiële Administratie als de manager Financieel van de stichting blijkt geen toegang te hebben, zo meldt de raadsman.

0 comments:

Een reactie plaatsen