woensdag 2 augustus 2017

Waarnemend korpschef Antonio Chin drukt samenleving op het hart om alert te blijven

´Wetten dienen aangepast te worden om effectief diverse vormen van criminaliteit te bestrijden´

´Criminaliteit in Suriname neemt toe en verruwt´


Waarnemend korpschef, Antonio Chin, drukt de samenleving op het hart om alert te blijven. Chin hield dinsdag een inleiding bij de Kenniskring in het Lala Rookhgebouw. Het onderwerp van de discussieavond was ‘Criminaliteit???’. Dit bericht Starnieuws vandaag, woensdag 2 augustus 2017.

Hij rekent op de steun van de burgers om de criminaliteit te bestrijden. Hij merkt op dat de huidige opsporingsstrategieën Wetten dienen aangepast te worden om effectief de verschillende vormen van criminaliteit te bestrijden.

Ondertussen gaat de nieuwe operatie ‘Tempo’ de criminaliteit ver terug moeten dringen. Er zijn nu ook instructies gegeven voor de aanpak van misstanden bij social media.

De politie alleen kan de criminaliteit niet terugdringen, de hulp en de inzet van de samenleving zijn essentieel voor succes, geeft de waarnemend korpschef aan. De politie doet, ondanks de zware werkomstandigheden en gebrekkig materiaal er alles aan om de veiligheid terug te brengen.

Criminaliteit in Suriname neemt toe en verruwt, zegt de politiebaas. Het gaat niet alleen om de klassieke vormen als inbraken en berovingen, waarbij er veelvuldig gebruik gemaakt wordt van geweld en vuurwapens. De moderne vormen als mensenhandel, cybercrime, smokkelen van drugs die grensoverschrijdend zijn, nemen ook toe. ´Dit duidt op de noodzaak van wettelijke verruiming van opsporingsbevoegdheden om effectief deze vormen van criminaliteit aan te pakken. We zien liever vandaag dan morgen dat de wet Bijzondere Opsporingsbevoegdheden aangenomen en afgekondigd wordt.´

0 comments:

Een reactie plaatsen