woensdag 23 augustus 2017

Weer overlast voor passagiers SLM door vertragingen vanwege tekort aan piloten

Piloten ziek thuis en één in cel voor mishandeling 13-jarig zoontje 

- SLM tracht vier Venezolanen aan te trekken, twee piloten en twee co-piloten
- Inzet Fly Allways verloopt niet vlekkeloos


De SLM kampt al twee dagen met vertragingen op haar regionale vluchten en zal mogelijk pas morgen weer op schema zijn. Ze huurt Fly All Ways in om de vertraging in te lopen. 'Wij hebben een goede verstandhouding met Fly Allways', zegt SLM-directeur Robbi Lachmising vandaag, woensdag 23 augustus 2017, in de Ware Tijd.

Maar, klachten hebben de Ware Tijd bereikt, dat het inzetten van Fly Allways niet vlekkeloos verloopt vanwege de beperkte capaciteit van haar machine. Ook vinden passagiers dat wijzigingen in de vertrektijden hen niet op tijd gemeld worden.

'Wij werken aan verbetering in samenwerking met Telesur om automatische meldingen te kunnen doen van vertragingen', zegt Lachmising.

De vertragingen ontstaan door een samenloop van omstandigheden. 'Wij hebben een tekort aan personeel, onder wie piloten die uitvallen wegens ziekte', zegt de directeur. Het uitvallen van een piloot die in verzekering is gesteld door de politie maakt zaken nog gecompliceerder.

Een Boeing die voor een grote reguliere onderhoudsbeurt in de Verenigde Staten is wordt deze week terug verwacht. Dit alles gebeurt terwijl het hoogseizoen in de luchtvaart reeds is begonnen met veel Surinamers en gasten die van en naar het land vliegen.

Het is nu de tweede keer in iets meer dan een maand dat de SLM mede door een tekort aan piloten met vertragingen kampt. Eerder waren piloten ook uitgevallen wegens ziekte. De directeur zei toen, dat de laatste jaren niet geïnvesteerd is in een goede aanwas van piloten. Om het probleem op te lossen is de SLM bezig om vier Venezolanen aan te trekken, twee piloten en twee co-piloten.

0 comments:

Een reactie plaatsen