donderdag 17 augustus 2017

Weggebruikers die bushokjes kapot rijden weigeren voor schade op te draaien

Omver gereden bushuisjes zijn extra schadepost voor districten Wanica en Paramaribo-Zuidwest

(Bron foto: Stefano Tull/de Ware Tijd)

Weggebruikers die bushuisjes omver rijden houden zich vaak niet aan afspraken om de herstelkosten te betalen. Volgens districtscommissaris Audrey Hankers van Wanica is dit vooral in haar district het geval. 'Wij willen ervoor zorgen dat de zaken hersteld worden, maar wij kunnen niet elke keer de verantwoordelijkheid op ons nemen. Het komt heel zelden voor dat iemand daadwerkelijk de kosten dekt', aldus Hankers vandaag, donderdag 17 augustus 2017, in de Ware Tijd.

Nadat een bushuisje omver gereden is, wordt een proces-verbaal opgemaakt. De politie bespreekt dan verder met de veroorzaker hoe de kosten voor de schade gedekt zullen worden.

De districtscommissaris vindt dat de chauffeur die afspraak moet nakomen. 'De bestuurder moet ertoe bijdragen dat een bushuisje, dat voor de gemeenschap bestemd is, weer in de oude staat wordt hersteld.'

Bij een recent geval waarbij een bushuisje in de omgeving van Beekhuizenweg is vernield, zegt commissaris Remy Pollack van Paramaribo-Zuidwest, dat hij op de middelen wacht om het te herstellen.

Meer dan eens worden bushuisjes vanaf de Kennedyweg in het district Para tot aan Paramaribo kapot gereden door roekeloze autobestuurders. Hankers zegt, dat vooral in Para, waar zij waarneemt, snelheidscontroles zullen komen in verband met de Verkeersveiligheidsmaand. Het commissariaat werkt samen met de politie, de Regionale Gezondheidsdienst en het Nationaal Leger om de situatie te monitoren zodat alles vlekkeloos verloopt. In Para komt het vaak voor dat weggebruikers, vooral in de vakantie, veel te hard rijden als ze terugkeren van de recreatieoorden.

0 comments:

Een reactie plaatsen