vrijdag 4 augustus 2017

Woord- en gebedsdienst in Basiliek voor grondenrechten inheemsen

VIDS en Bisdom Paramaribo houden de dienst in verband met Nationale Dag der InheemsenMet een woord- en gebedsdienst maandag 7 augustus 2017 om zes uur 's avonds in de kathedrale Basiliek in Paramaribo willen inheemsen het proces voor het verkrijgen van wettelijke erkenning van grondenrechten versterken. 

De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) houdt dit jaar samen met het Bisdom Paramaribo deze dienst, in verband met de Nationale Dag der Inheemsen. Het is niet alleen een zaak van inheemsen in Suriname, maar van de gehele Surinaamse bevolking, zegt de VIDS.

'Bisschop Karel Choennie is samen met VIDS erg begaan met de zorg voor ons gemeenschappelijke huis, of zoals wij dat zeggen Moeder Aarde. Tijdens de dienst wordt ook aandacht geschonken aan hoe wij omgaan met Moeder Aarde', aldus de VIDS.

Het bijzondere aan deze dienst is dat het een inheemse gebedsdienst is. Het programma bestaat onder meer uit zang en muziek met inheemse elementen, een sketch uitgevoerd door jongeren, gebeden vanuit de inheemse spirituele inslag en een woord over grondenrechten en ‘zorg voor ons gemeenschappelijke huis’ door bisschop Choennie.

De dienst zal ook live worden uitgezonden via RADIO IMMANUEL 95.9 FM
Internet-streaming: www.immanuelsr.com/live/.

0 comments:

Een reactie plaatsen