maandag 7 augustus 2017

Ziekmeldingen leggen pilotentekort SLM bloot

SLM-directeur: 'Er is onvoldoende gezorgd voor een goede aanwas van piloten'


Het is in het weekend duidelijk geworden, dat de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) een tekort heeft aan piloten voor haar regionale routes. 'Er waren ziekmeldingen waardoor er een vertraging van een dag was op de vlucht uit Aruba zondag. Dit werkte ook door naar Guyana en Brazilië', zegt SLM-directeur Robbi Lachmising vandaag, maandag 7 augustus 2017, in de Ware Tijd.  

'Wij hebben mensen ingehuurd om het tekort op te vangen en de vluchten voor ons uit te voeren. Het vluchtschema is intussen weer genormaliseerd. Ons personeel wordt maximaal ingezet, waardoor als iemand uitvalt om welke reden dan ook het direct te merken is.'

Zonder zijn voorgangers een trap na te willen geven - aldus de Ware Tijd -, zegt Lachmising dat er onvoldoende is gezorgd voor een goede aanwas van piloten. Het bedrijf is al geruime tijd bezig het korps uit te breiden. Er zijn ondertussen twee gezagvoerders en twee copiloten gecontracteerd. 'Het gaat om ervaren krachten die reeds alle simulatortesten hebben behaald. Er resten nog wat andere testen en wij verwachten dat ze binnen twee tot drie weken ingezet kunnen worden op onze regionale vluchten.'

Hiermee zal het tekort aan piloten voor de regio binnenkort zijn opgeheven. Voor de langere termijn zijn er twee Surinaamse piloten in opleiding. Zij moeten een iets strengere opleiding doorstaan dan voorheen. 'De internationale veiligheidsregels zijn aangescherpt. Piloten moeten nu een aantal vlieguren hebben op bepaalde internationale routes, alvorens zij hun opleiding kunnen vervolgen. Daarom zullen onze vliegers in opleiding ook desnoods als derde kracht in de cockpit van onze toestellen mee beginnen te vliegen om het benodigde aantal vlieguren te maken. Zij zullen daarna hun opleiding kunnen vervolgen', aldus Lachmising.

De noodzaak om meer piloten in dienst te hebben komt mede vanwege de verhoogde werkdruk door toename van het aantal vliegroutes dat de SLM regionaal onderhoudt.

0 comments:

Een reactie plaatsen