maandag 21 augustus 2017

Zonsverduistering ook, deels, te zien in Suriname

De zonsverduistering begint in Suriname om 15:53 uur


Een gedeeltelijke zonsverduistering is vanmiddag, maandag 21 augustus 2017, te zien in Suriname. In diverse deelstaten van de VS zal de zon totaal verduisterd zijn. De zonsverduistering begint in Suriname om 15:53 uur. Rond 17:01 uur is de verduistering maximaal, zo meldt Starnieuws.

In Suriname zal ruim een derde deel van de zon verduisterd zijn.


Een zonsverduistering vindt plaats wanneer de positie van de maan (bij Nieuwe Maan) geheel of gedeeltelijk de zoneschijf blokkeert en het zonlicht de aarde niet kan bereiken. Een deel van de aarde komt dan in een donkere schaduw te staan. De verduistering duurt ongeveer twee uren.

In de VS zijn mensen volledig in de ban van de zonsverduistering. Het kijken met het blote oog naar de zon is gevaarlijk. Gebruik dikke donkere getinte kapotte fles om de corona van de zon waar te nemen. Zonder de juiste donker getinte oogbescherming de zonsverduistering waarnemen kan blindheid of ernstig oogletsel veroorzaken.

Bonnie Tyler zingt tijdens de zonsverduistering vanmiddag aan boord van een cruiseschip op volle zee, haar hitnummer Total Eclipse of the Heart. Passagiers van The Oasis of the Seas kunnen de zeldzame eclips op volle zee zien en meemaken.

Daarna volgt het optreden van Tyler en de band DNCE, meldt cruisemaatschappij Royal Caribbean. 'Het wordt zo gaaf', zegt de 66-jarige Tyler tegen tijdschrift TIME. 'Zo'n zonsverduistering komt niet vaak voor, toch?'

De zangeres, die voluit Gaynor Hopkins heet, is speciaal gevraagd door de cruisemaatschappij. 'Bonnie was een logische keuze voor dit unieke moment', aldus baas Michael Bayley.

Het nummer Total Eclipse of the Heart uit 1983 is de bekendste hit van Bonnie Tyler; de plaat ging liefst 6 miljoen keer over de toonbank. Volgens Spotify werd het nummer 75 procent vaker gedraaid de dag na de vorige zonsverduistering in maart 2016. Ook YouTube meldt in aanloop naar de aankomende zoneclips een toename van het aantal kijkers van de videoclip van de song.(De Surinaamse Krant/Starnieuws/AD/Time)

0 comments:

Een reactie plaatsen