maandag 14 augustus 2017

Zoon Venezolaanse president Maduro dreigt Witte Huis 'met geweren' in te nemen

Maar, volgens Nicolás Maduro Guerra bevindt het Witte Huis zich in New York....


Nicolás Maduro Guerra, de zoon van de Venezolaanse president, dreigt het Witte Huis met geweren in te nemen als president Donald Trump het Amerikaanse leger naar zijn land stuurt. Het Witte Huis heeft het regime van president Nicolás Maduro wegens mensenrechtenschendingen veroordeeld. Dit bericht zondag 13 augustus 2017 onder andere CNN.

Meer dan 120 mensen zijn sinds april in anti-regerings protesten gestorven. Vorige week zei Trump dat hij de mogelijkheid van een militaire interventie in Venezuela niet zou uitsluiten. 'Venezuela is niet erg ver weg en de mensen lijden en ze zijn dood. We hebben veel mogelijkheden voor Venezuela, met inbegrip van een mogelijke militaire optie indien nodig', vertelde Trump verslaggevers in zijn golfclub New Jersey.


De zoon van president Maduro reageerde gisteren op Trump, maar bleek verward wat betreft de locatie van het Witte Huis. 'Als de onwaarschijnlijke gebeurtenis het thuisland zou bezoedelen, dan zouden de geweren New York bereiken', vertelde hij Venezolaanse staatsmedia. 'Mr Trump, we zouden aankomen en het Witte Huis innemen.'Pentagon-woordvoerder Eric Pahon zei, dat het ministerie van Defensie geen order heeft ontvangen om militaire bewegingen op te starten in verband met Venezuela - maar, is daartoe bereid indien nodig. 

De Venezolaanse minister van Defensie Vladimir Padrino zei, dat een Amerikaanse militaire actie in zijn land een 'krankzinnige actie' zou zijn.

(De Surinaamse Krant/CNN/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen