donderdag 14 september 2017

102 Surinamers bij overheid geregistreerd die Sint-Maarten willen verlaten

Overheid chartert een SLM-vliegtuig dat 15 september mensen op Curaçao ophaalt


102 Surinamers die uit Sint-Maarten willen zijn geregistreerd bij de overheid. De registratie wordt vandaag, donderdag 14 september 2017, afgesloten. De overheid heeft een vliegtuig van de SLM gecharterd dat morgen mensen op Curaçao zal ophalen. Dit zei kolonel Jerry Slijngard van Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) gisteren, aldus Starnieuws vandaag.

Slijngard geeft aan dat een deel van de mensen die getroffen zijn door orkaan Irma op Sint-Maarten al in Willemstad, Curaçao, is. Sommigen zijn naar andere landen uitgeweken. Een aantal mensen komt met de SLM die vandaag een reguliere vlucht uitvoert op Curaçao, terug naar Suriname. Deze informatie heeft Slijngard ook verstrekt op de bijeenkomst die de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers in Suriname (AKMOS) gisteravond heeft gehouden.

De AKMOS heeft een werkgroep ingesteld onder leiding van Roxanne Tujeehut. De werkgroep zal voorbereidingen treffen voor het versturen van pakketten naar Sint-Maarten, zegt Sham Binda van AKMOS. 

Binda is tevreden over de opkomst en de reactie van vrienden en familie. De registratie van personen op Sint-Maarten moet verder worden verfijnd om een goed beeld te krijgen om welke personen het gaat die terug willen. 

Slijngard merkt op dat voor de logistieke organisatie de lijst van registratie voor de vlucht van morgen zal worden afgesloten. Een team van het NCCR en het Nationaal Leger zal via Curaçao naar Sint-Maarten vertrekken. 

0 comments:

Een reactie plaatsen