donderdag 14 september 2017

49 Politiemensen vanuit Eindhoven vertrokken naar Sint-Maarten

Ze gaan zich eerst bezighouden met ’basispolitiezorg' vervolgens overname taken militairen

(Bron foto: Politie.nl)

Een peloton van 49 politiemensen is vandaag, donderdag 14 september 2017, vanuit Eindhoven vertrokken naar Sint-Maarten. Ze gaan zich er eerst bezighouden met ’basispolitiezorg’. Daarna nemen de agenten taken over van de militairen die er nu al zijn. 

'Het leggen van verbinding met de bewoners, het werken in de wijken en het contact maken met de omgeving; daar gaat het om', zegt pelotonsleider Jan Boersma, aldus de politie in een persbericht. 

Volgens hem is het doel om de situatie voor de bevolking op het door orkaan Irma geteisterde eiland zo snel mogelijk weer normaal te krijgen.

Boersma: ‘De mensen zijn enthousiast en willen echt voor de getroffenen de handen uit de mouwen steken. Deze missie is overigens alleen mogelijk dankzij het thuisfront en de collega’s van de missieleden. Het snelle vertrek betekent nogal wat voor gezinnen. Maar ook voor de politieteams, waar ze ineens een collega in het dagelijkse werk moeten missen.’

De pelotonsleider kan nog niet zeggen hoe lang zijn mensen op het eiland aan de slag gaan. ‘Dat is lastig te zeggen. Dat zal afhangen van de omstandigheden.’ 

Drie politiemedewerkers zijn al eerder richting Sint Maarten vertrokken om de missie voor te bereiden. Daarnaast zijn de leden van het samengestelde team Urban Search And Rescue (USAR) en de leden van het Recherche Samenwerkingsteam (RST) op het eiland aanwezig.

0 comments:

Een reactie plaatsen