zondag 3 september 2017

'Aanname Anti-Corruptiewet door Assemblee verdienste van regering Bouterse-II'

Ex-president en raadsadviseur Jules Wijdenbosch enthousiast over Anti-Corruptiewet


De aanname van de Anti-Corruptiewet door De Nationale Assemblee (DNA) donderdag ziet ex-president en raadsadviseur Jules Wijdenbosch als een verdienste van de regering Bouterse-II. Voorgaande regeringen hebben alles gedaan om de wet goedgekeurd te krijgen, maar het is ze niet gelukt om tot een overeenstemming te komen. 

De huidige regering wil afrekenen met corruptie op de juiste wijze en heeft gezorgd dat Suriname een wet heeft gehad die degelijk is, aldus Wijdenbosch. Volgens hem is het geweldig dat de wet met 40 algemene stemmen aan is genomen. 

Op de vraag zaterdag 2 september 2017 van het Nationaal Informatie Instituut (NII) wat zijn mening is ten aanzien van de beschuldigingen van de oppositie, dat de regering een corruptie faciliterend beleid voert, zei de raadsadviseur dat het een politiek steekspel van die minderheid is. 

Welke regering gaat toestaan dat een dergelijk beleid gevoerd wordt, vraagt het voormalig staatshoofd zich af. De huidige regering leent zich ook niet voor dergelijke zaken, vandaar ook de goedkeuring van de wet. 

Wijdenbosch zegt de beraadslagingen in DNA te hebben gevolgd en naar zijn zeggen zijn er goede voorwaarden in de wet opgenomen die zeker zullen resulteren in het terugdringen c.q. minimaliseren van corruptie.

0 comments:

Een reactie plaatsen