zaterdag 16 september 2017

Acht Nederlandse studenten in Rio aan dood ontsnapt toen lift hotel neerstortte

Vier studenten lopen botbreuken en rugklachten opAcht studenten van de Nijenrode Business Universiteit zijn woensdagavond in Rio de Janeiro aan de dood ontsnapt toen de lift van hun hotel neerstortte. Vier van hen liepen botbreuken en rugklachten op en moesten voor behandeling naar een ziekenhuis in de Braziliaanse metropool, zo bericht vrijdag 15 september 2017 De Telegraaf.

Volgens lokale media begon de vrije val op de elfde verdieping van een luxe hotel in de strandwijk Ipanema.


De groep studenten was daar voor een uitwisselingsproject. Een paar seconden na het breken van een liftkabel klonk een enorme knal.

Livia de Almeida zat woensdagavond in het ziekenhuis op een medische test te wachten toen de gewonde Nederlanders werden binnengebracht. 'Meerderen waren er erg slecht aan toe. Ze hadden hoofdwonden', vertelt de ooggetuige.'Het is een wonder dat de schade niet groter is', laat een zegsvrouw van het lokale Hospital Samaritano weten aan De Telegraaf.  'Een deel van de groep ligt hier nog. De rest is al uit het ziekenhuis ontslagen.'Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt nog onderzocht, maar de Nederlanders hebben gehoord dat het beveiligingsmechanisme van de lift wel naar behoren werkte, zegt een woordvoerder van Nijenrode. 'Daardoor werd de lift elke verdieping afgeremd. Anders hadden de studenten het waarschijnlijk met de dood moeten bekopen.'

De hotelsector van Rio beleeft een zware crisis sinds de Olympische Spelen van vorig jaar. De bezetting is dermate laag dat her en der wordt bezuinigd op het onderhoud. Het bewuste viersterrenhotel, Mar Ipanema, geeft geen commentaar op het incident.

(De Surinaamse Krant/De Telegraaf/Noticias.R7/Estado)

0 comments:

Een reactie plaatsen