zaterdag 9 september 2017

AKMOS start initiatief voor hulp voor op Sint Maarten getroffen Surinamers

Regering gaat voorbij aan door Irma getroffen landgenoten op Sint Maarten... en kiest voor hulp aan.... Antigua & Barbuda


De Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers in Suriname (AKMOS) wil komende week familieleden en vrienden van getroffen Surinamers op Sint Maarten bijeen roepen. Sham Binda zegt vandaag, zaterdag 9 september 2017, op Starnieuws dat veel landgenoten het bijzonder moeilijk hebben. Er zijn Surinamers met vakantie daar die het eiland niet kunnen verlaten, want er is geen vliegverkeer mogelijk. Commerciële vluchten kunnen nog niet worden uitgevoerd.

Binda is pas teruggekeerd van  Sint Maarten. Hij merkt op dat er ongeveer 1.600 Surinamers zitten. Door het uitvallen van verbindingen verloopt het contact erg moeizaam. Op het eiland wordt geplunderd. Er is nauwelijks orde op het eiland. Regeringsgebouwen, huizen van politiemannen en diverse autoriteiten zijn ook verwoest.

Veel Surinamers hier zijn angstig over de situatie, omdat ze geen contact kunnen krijgen met hun dierbaren. 'Wij moeten nagaan op welke manier er hulp geboden kan worden. Daarom is het belangrijk om bijeen te komen, zodat informatie uitgewisseld kan worden. Na orkaan Irma is er nu dreiging van Jose. De mensen zullen zich nauwelijks kunnen voorbereiden hierop, omdat de communicatie is uitgevallen. In ieder geval zullen wij er alles aan doen om de mensen te helpen en te inventariseren wat dringend noodzakelijk is', zegt Binda.

Hij hoopt dat er gauw duidelijkheid is. Hulp uit Nederland komt nu goed op gang. Alleen militaire vliegtuigen kunnen landen op Sint Maarten, omdat die geen hulp van de toren, die verwoest is, nodig hebben.

Overigens lijkt de Surinaamse regering geen aandacht te hebben voor landgenoten op Sint Maarten. Neen, in opdracht van president Desi Bouterse - en in navolging van Cuba en Venezuela die al hulp hebben gestuurd - wordt gewerkt aan het bieden van noodhulp aan Antigua & Barbuda.... Barbuda is zwaar getroffen door de verwoestende orkaan Irma.
'
(De Surinaamse Krant/Starnieuws)

0 comments:

Een reactie plaatsen