zaterdag 16 september 2017

AKMOS-voorzitter Binda: 'Gestrande Surinamers moeten betalen voor ticket van SLM'

'Mensen moesten elkaar helpen om aan Amerikaanse dollars te komen om ticket te kunnen kopen'


Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers in Suriname (AKMOS), is blij dat een aantal Surinamers dat gestrand was op Sint-Maarten, terug kon keren. Er is veel werk verzet via diverse kanalen om de mensen thuis te krijgen. Hoewel beloofd was, dat de gestrande passagiers geholpen zouden worden, moesten de mensen betalen voor een ticket van de SLM, zegt Binda vandaag, zaterdag 16 september 2017, op Starnieuws.

Mensen moesten elkaar helpen om aan Amerikaanse dollars te komen om de ticket te kunnen kopen. Binda zegt, dat mensen er alles aan gedaan hebben om Sint-Maarten te verlaten. 

Na veel lobbywerk is het een deel van de mensen gelukt om Suriname te bereiken. Binda heeft enkele personen ook opgehaald op Zanderij. De mensen waren blij, dat zij heelhuids thuis zijn gekomen. 

'Wij hebben ook de eerste pakketten met de MAF Suriname kunnen sturen naar Sint-Maarten', zegt Binda. 

De AKMOS is bezig met de organisatie voor het sturen van voedselpakketten voor Surinamers die een bestaan hebben opgebouwd op Sint-Maarten. Zij kunnen hun huis niet achterlaten en naar hier komen, want dan wordt alles leeggeroofd. Aan die mensen wil de AKMOS samen met familie en vrienden een helpende hand bieden. 

De komende dagen zal de AKMOS meer mededelingen hierover doen.

0 comments:

Een reactie plaatsen