zondag 17 september 2017

Boliviaanse president Evo Morales hoopt op bezoek Russische president Vladimir Putin in november

Van 2-24 november is Bolivia gastheer van het Forum van Gas Exporterende Landen


De Boliviaanse president Evo Morales zei vandaag, zondag 17 september 2017, dat hij hoopt dat de Russische president Vladimir Putin in november Bolivia zal bezoeken als het een top van het Forum van Gas Exporterende Landen (GECF) zal hosten.

'De Russische president zal waarschijnlijk voor het eerst in de geschiedenis Bolivia bezoeken', quote Venezuela's TeleSUR-kanaal Moraled. 

'Deze november zullen we verantwoordelijk zijn voor de organisatie van een internationaal evenement in Santa Cruz de la Sierra, het forum van Gas Exporterende Landen', zei Morales en voegde daaraan toe, dat de aanwezigheid van de Russische president gewaarborgd is. 

Het Forum, een internationale intergouvernementele organisatie, is opgericht in 2008 op basis van een informele vereniging van gas exporterende landen. 

Momenteel zijn 12 landen lid van de GECF: Algerije, Bolivia, Egypte, Equatoriaal-Guinea, Iran, Libië, Nigeria, Qatar, Rusland, Trinidad en Tobago, de Verenigde Arabische Emiraten en Venezuela. Zeven landen genieten de waarnemersstatus: Nederland, Noorwegen, Kazachstan, Irak, Peru en Azerbeidzjan. Bolivia zal de vierde top van de GECF van 2-24 november 2017 hosten. 

(De Surinaamse Krant/TASS/Los Tiempos)

0 comments:

Een reactie plaatsen