zaterdag 2 september 2017

Braziliaanse president Temer doet goede zaken in China

Chinese bedrijven tekenen intentieverklaringen om spoorwegen en havens te financieren en te bouwen Chinese bedrijven hebben intentieverklaringen ondertekend om spoorwegen en havens te financieren en te bouwen die Brazilië zullen helpen om ijzererts en sojabonen te exporteren. De twee belangrijkste producten die het verkoopt aan China. De deals vielen samen met een staatsbezoek aan China van de Braziliaanse president Michel Temer voor de BRICS-top in Xiamen.

China Communication Construction Co Ltd heeft ingestemd met de financiering van de uitbreiding van de Amazone-bassinhaven van Itaqui in de staat Maranhão, aldus de Braziliaanse minister van vervoer Maurício Quintella tegen verslaggevers in Beijing. Hij gaf geen verdere details.Afzonderlijk bevestigde een consortium van vijf Chinese bedrijven hun voornemen om een ​​haven te bouwen in de stad Ilheus in de staat Bahia voor de export van ijzererts uit een 20 miljoen ton per jaar mijn in Caetité, zei Quintella op de Braziliaanse staatstelevisie.

De bedrijven plannen om voor volgend jaar een contract in de wacht te slepen voor de bouw van een ​​spoorlijn, genaamd FIOL, om Ilheus aan de mijn te koppelen. Het wordt ook gebruikt voor het transporteren van soja voor export. De meerderheidseigenaar van de mijn is het in Kazachstan-gevestigde Eurasian Resources Group (ERG), waarbij de staat Bahia de resterende rente houdt.

Temer stopte in Kazachstan op weg naar Peking en ontmoette ERG-leidinggevenden die hem vertelden dat zij van plan zijj om 1 miljard dollar in de mijn te investeren en 1,4 miljard dollar te betalen om de spoorweg te bouwen, meldde de Braziliaanse krant O Globo.

Temer bezocht Peking op zoek naar meer investeringen door de grootste handelspartner van Brazilië, aangezien zijn regering vooruitgang heeft geboekt met privatiseringsplannen voor luchthavens, havens, wegen en energie-infrastructuur, waaronder Eletrobras, het grootste nutsbedrijf van zijn land.

Volgens Quintella zal de HNA-groep van China, die 30 procent van de concessie heeft gekocht om de internationale luchthaven Galeao van Rio de Janeiro te exploiteren via haar dochteronderneming HNA Airport Holding Group Co Ltd, de opening van een vluchtroute van die stad naar China garanderen, zei voorzitter Chen Feng tijdens een ontmoeting met Temer.


(De Surinaamse Krant/South China Morning Post/Reuters/Twitter/China Daily)

0 comments:

Een reactie plaatsen