zaterdag 2 september 2017

C-47: 'Fors verhoogde prijs voor liter melk volledig misplaatst en onacceptabel'

Vakcentrale eist dat regering de verhoging serieus in heroverweging neemtDe nieuwe prijs van Srd 8,50 voor een liter melk die vrijdag is ingegaan, is in deze crisistijd 'volledig misplaatst en onacceptabel', stelt de vakcentrale C-47 in een vrijdag 1 september 2017 uitgebrachte verklaring. Ze eist daarom, dat de regering de verhoging serieus in heroverweging neemt, aangezien het gaat om een product dat behoort tot de meest primaire levensbehoefte. Dit meldt de Ware Tijd.

De Melkcentrale Paramaribo (MCP) zegt in een bekendmaking, dat 'ter stimulering en behoud van de melkveesector' uit noodzaak is besloten om de prijzen van haar producten aan te passen. De oude prijs van Srd 6,25 voor een liter melk is met Srd 2,25 verhoogd, 36 procent. Het gaat om de zoveelste prijsaanpassing in korte tijd. De laatste was in juni toen de prijs met vijftig cent werd verhoogd. 

'We kunnen niet ongebreideld de prijzen van essentiële producten blijven verhogen. Je kunt mensen ziek maken', stelt vakbondslid Dayanand Dwarka. Door de prijs te verhogen, vreest hij dat melk onbereikbaar zal worden voor de gemiddelde burger. Dwarka vindt het overigens niet nodig, dat de Melkcentrale de prijs voor melk verhoogt. 

Als kenner van de melkveesector legt hij uit, dat het bedrijf ontzettend veel verdient met de bijproducten. 'Waarom niet alleen de prijzen van deze producten verhogen?'

0 comments:

Een reactie plaatsen