zaterdag 16 september 2017

Caribische conferentie nationale energiebedrijven in Suriname over hernieuwbare energie

Slechts 16 van de 32 lidbedrijven Carilec zijn aanwezig vanwege nasleep recente orkanenVertegenwoordigers van nationale energiebedrijven van diverse Caribische landen nemen in Suriname deel aan een conferentie over hernieuwbare energie. Suriname is voor het eerst gastland van de reguliere conferentie van de Caribische Corporatie voor Elektriciteitsvoorziening (Carilec). Dat is het overkoepelende orgaan voor de elektriciteitsbedrijven van zowel de Cariforum-landen als de Franse- en Nederlandse Antillen. Het gaat om totaal 34 landen, zo schrijft zaterdag 16 september 2017, de Ware Tijd. 

Het thema dit jaar is 'Laat de nutsvoorzieningentransitie ontvlammen, hervul de drive naar hernieuwbare energie'. Er zullen slechts zestien lidbedrijven aanwezig zijn. Daarnaast komen andere deelnemers onder wie leveranciers en experts uit onder andere Duitsland en de Verenigde Staten, zegt Carilec-voorzitter Cletus Bertin. Daardoor worden er in totaal zeventig deelnemers verwacht. 

'Een aantal van de lidbedrijven kan er niet bij zijn, omdat ze worstelen met de gevolgen van de orkanen die recentelijk door de regio zijn getrokken', zei Rabin Parmessar, algemeen directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) gisteren tijdens een persconferentie. Tot de deelnemers behoren ook Surinaamse deskundigen, onder andere van de EBS (zie hierna). Zij zullen hun kennis en ervaring delen. 

 • Shamir BakridiNV EBS 
  Project Manger of Utility Scale Solar PV Plants
 • Jerry AsejaNV EBS 
  Chief Electrical Engineer
 • 'Hierop ben ik trots', zei Parmessar. Er zullen diverse succesverhalen en kennis uit de regio worden gedeeld tijdens de bijeenkomsten. 

  De conferentie is ook een gelegenheid om te netwerken voor bedrijven, zakenlieden en experts. Carilec bekostigt de hele de conferentie, inclusief de reis en verblijfskosten van de deelnemers. De EBS organiseert een welkomstreceptie zondagavond, die wordt gefinancierd door lokale sponsoren. 

  0 comments:

  Een reactie plaatsen