dinsdag 5 september 2017

Casusoverleg Top C bij wijkteam Montaña Curaçao

Top C 'Tur Wowo Riba bo' aanpak wil casusoverleggen zoveel mogelijk in wijken zelf

(Bron foto: Openbaar Ministerie Curaçao)

De Top C 'Tur Wowo Riba bo' aanpak wil, ook in het kader van het urgentieplan van het kabinet Rhuggenaath, dat zich richt op een aanpak vanuit de wijken, voortaan casusoverleggen met betrekking tot de jeugdige recidivisten die op de Top C lijst staan, zoveel mogelijk in de wijken zelf laten plaatsvinden. Dat meldt het Openbaar Ministerie Curaçao vandaag, dinsdag 5 september 2017.

Onlangs heeft de eerste casusoverleg van een Top C‟er plaatsgevonden bij wijkteam Montaña, waarbij organisaties van het ministerie van SOAW (Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn) en het ministerie van Justitie vertegenwoordigd waren. 

Doel van dit casusoverleg was om te komen tot een plan van aanpak voor deze jeugdige waarbij op integrale, persoonsgerichte en intensieve wijze aan de slag wordt gegaan met de jeugdige en diens familiaire directe omgeving. 

De aanpak Top C 'Tur Wowo Riba Bo' heeft als hoofddoel om het aantal 'high impact' delicten (diefstal met geweld, zware mishandeling, moord/doodslag) gepleegd door jongeren en jongvolwassenen op de Top C lijst sterk terug te dringen. Van deze aanpak moet tevens een preventieve werking uitgaan, waardoor tegengegaan wordt, dat jongeren en jongvolwassenen 'high impact' delicten gaan plegen. 

De geselecteerde jongeren en jongvolwassenen krijgen een intensieve en persoonsgerichte benadering, dat uitgaat van drie pijlers: de 'lik op stuk' pijler, de 'zorg en nazorg' pijler en de 'brusjes' pijler (broertjes en zusjes). 

Binnenkort zullen ook bij andere wijken op Curaçao de Top C casusoverleggen plaatsvinden.

0 comments:

Een reactie plaatsen