donderdag 14 september 2017

China zegt Suriname zo'n 15 miljoen Amerikaanse dollar toe voor woningbouw

Volgens Chinese ambassadeur gaat het om 1.000 woningen


China heeft ongeveer 15 miljoen Amerikaanse dollar voor de bouw van woningen en andere projecten toegezegd. Een overeenkomst daartoe werd gisteren getekend door minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken en ambassadeur Zhang Jinxiong van China. 

De ambassadeur zegt, aldus Starnieuws vandaag, donderdag 14 september 2017, dat het om 1.000 woningen gaat. De diplomaat stelt, dat het totale bedrag voor dit project drie keer groter is, maar het gefaseerd wordt uitgevoerd. 

Vorig jaar zijn er reeds zeven projecten, waaronder het Wanica Ziekenhuis, het weg monitoringssysteem, de opzet van een landbouwschool en infrastructurele projecten, gefinancierd. Dit jaar wordt gestart met de uitvoering van de projecten. Er zijn reeds enkele teams uit China overgekomen voor de uitvoering, zegt de ambassadeur. 

Goede huisvesting is volgens Pollack-Beighle een van de prioriteiten die tijdens de begrotingsbehandeling zijn benadrukt. 

De relatie met China heeft zich volgens de minister nu ontwikkeld tot een van de belangrijkste ontwikkelingspartners. Het gaat volgens haar om wederzijds voordeel. Ook Minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting benadrukte het belang van huizenbouw. 'Je hebt de huizenbouw ten behoeve van koopwoningen en de sociale woningbouw, omdat je altijd een groep mensen zult hebben die niet in staat is om te kopen.'

De woningen komen in Wanica, het noorden van Paramaribo, maar er zal naar de andere districten gekeken worden, zegt Polak.

0 comments:

Een reactie plaatsen