maandag 4 september 2017

De 'cocaïnekoning van Milaan', Rocco Morabito, aangehouden in Uruguay

Morabito weet zich 23 jaar lang verborgen te houden voor Italiaanse JustitieHij zou honderden kilo's cocaïne van Brazilië naar Italië hebben gesmokkeld 


Rocco Morabito, de 'cocaïnekoning van Milaan', is aangehouden in Uruguay nadat hij zich 23 jaar lang verborgen had weten te houden voor de Italiaanse justitie. Hij was één van de meestgezochte maffiakopstukken. De 50-jarige Morabito werd aangehouden in de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo, maar zou de afgelopen jaren hebben gewoond in de ruim 100 kilometer oostelijker gelegen kustplaats Punta del Este. 

Hij had een andere identiteit aangenomen en reisde met vervalste Braziliaanse documenten waarin hij Francisco Capeletto heette. 

Honderden kilo's Morabito zou een belangrijke rol hebben gespeeld in de 'Ndrangheta, de Calabrische tak van de maffia.Hij zou onder meer verantwoordelijk zijn geweest voor de smokkel van honderden kilo's cocaïne van Brazilië naar Italië, meldt de BBC vandaag, maandag 4 september 2017.

Bij huiszoekingen stuitte de politie op dertien telefoons, een vuurwapen en 150 pasfoto's waarop hij in allerlei verschillende uitmonsteringen was afgebeeld. Samen met zijn echtgenote werd hij aangehouden op verdenking van het vervalsen van documenten. Hij wordt ergens de komende tijd vermoedelijk uitgeleverd aan Italië. 

Morabito zou sinds 2002 hoofdzakelijk in Uruguay hebben verbleven. Het Uruguayaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft beelden gepubliceerd van de riante villa in Punta del Este waar hij de afgelopen tien jaar zou hebben gewoond:


 (De Surinaamse Krant/RTL Nieuws/BBC/Clarin)

0 comments:

Een reactie plaatsen