vrijdag 15 september 2017

Diverse misstanden geconstateerd bij stichting Claudia A, Calcuttastraat

Gebouw staat bij elke regenbui onder water en er was sprake van enorme rattenplaag

- Ook misstanden bij de zorg van de kinderen
- Kinderen al enkele maanden in andere onderkomens


Het gebouw van stichting Claudia A aan de Calcuttastraat, te Abrabroki, is bij onderzoek niet geschikt bevonden om nog kinderen op te vangen. Dit schrijft De Ware Tijd vandaag, vrijdag 15 september 2017, te hebben vernomen van 'goed ingevoerde bronnen'. De kinderen die daar werden opgevangen zijn al enkele maanden in een ander onderkomen en onder een nieuwe stichting aan de Verlengde Gemenelandsweg ondergebracht. 

De locatie aan de Calcuttastraat liep bij elke regenbui onder water en er was sprake van een enorme rattenplaag. Ook is het gebouw niet brandveilig bevonden door de brandweer. 

Naast misstanden over de staat van het gebouw zou ook zijn vastgesteld dat er misstanden plaatsvonden bij de zorg van de kinderen. 

Al deze zaken zijn bij onderzoek door de Raad van Toezicht van de stichting enkele maanden geleden vastgesteld. 

De stichting, die voornamelijk kinderen zou opvangen die met hiv zijn geïnfecteerd, werd door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting gesubsidieerd. De hoogte van het bedrag werd bepaald op basis van de doelgroep. Echter, bij het onderzoek is gebleken dat van de 44 kinderen die er werden opgevangen slechts vier geïnfecteerd waren. De conclusie die daaruit werd getrokken is dat er onnodig een bepaald budget werd vrijgemaakt voor de stichting, terwijl het overgrote deel van de kinderen gezond bleek te zijn. 

Het is vooralsnog onduidelijk of het gebouw aan de Calcuttastraat volledig ontruimd is. 

De Ware Tijd heeft weken achtereen getracht om een reactie te krijgen bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. De redactie werd door het afdelingshoofd van het Bureau Opvanginstellingen Rebekka Brown-Kortram verwezen naar een andere functionaris van het ministerie, die de toestemming zou moeten geven om de gewenste informatie aan de media te mogen geven. Ze vertoeft echter al geruime tijd in het buitenland en er bleek geen vervanger te zijn. 

0 comments:

Een reactie plaatsen