zaterdag 16 september 2017

Duitse Luftwaffe vervoert via Curaçao hulpgoederen naar Sint-Maarten

'Inwoners van Sint-Maarten en de resterende toeristen hebben dringend hulp nodig'

(Bron foto: Mattijs van de Wiel, NOS/Twitter)

Inzet Luftwaffe door tussenkomst Karel Frielink, honorair consul van Duitsland op Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba


Twee militaire vliegtuigen van de Duitse Luftwaffe hebben woensdag en donderdag via Curaçao hulpgoederen naar Sint-Maarten gebracht. Op de terugweg nam de Luftwaffe 120 Europese toeristen van het eiland mee. Gisteren vloog een derde A400M van de Luftwaffe richting Sint-Maarten. De hulp komt tot stand dankzij de inzet van Karel Frielink, honorair consul van Duitsland op Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. Dit schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 16 september 2017.

Via de Duitse ambassade in Den Haag vroeg hij de Bondsregering in Duitsland om hulp en bijstand voor de mensen op de Bovenwindse Eilanden. Daar is gelijk positief op gereageerd. 

'Een onvoorstelbare catastrof', zo beschrijft de commandant van de Duitse reddingsoperatie de ravage die hij op Sint-Maarten aantrof. 'Inwoners van Sint-Maarten en de resterende toeristen hebben dringend hulp nodig.'

De commandant is vol lof over de Nederlandse manschappen die de landingsbaan van het vliegveld in korte tijd hebben weten vrij te maken voor het luchtverkeer.

0 comments:

Een reactie plaatsen