maandag 4 september 2017

Economische blokkade VS van Venezuela blokkeert levering 18 miljoen dozen voedsel

'Economische sancties VS tegen Venezuela treffen het volk en niet president Nicolas Maduro'


De economische blokkade die door de Verenigde Staten aan Venezuela is opgelegd, heeft ongeveer 18 miljoen dozen voedsel van de lokale leverings- en productiecommissies, CLAP (Cuenta Oficial Comité Local de Abastecimiento y Producción), verhinderd om het land te bereiken, verklaarde de vice-president van de nationale constitutionele vergadering van Venezuela, Aristobulo Isturiz.

Hij heeft de economische sancties van de VS tegen Venezuela veroordeeld en zei, dat zij het Venezolaanse volk - waaronder de meest kwetsbare sectoren van de land - treffen en niet president Nicolas Maduro, zoals de Amerikaanse regering zegt dat het van plan is te doen.

Isturiz legde uit, dat de laatste ronde van sancties tegen het land de betaling van de dozen blokkeerde. Pas toen bevriende landen van Venezuela ingegrepen in het betalingsproces, kon het voedsel in staat zijn weg vervolgen.


De socialistische partijleider zei, dat de sancties deel uitmaken van een 'asymmetrische oorlog'. Terwijl Venezuela een voedselcrisis heeft, die leidde tot massale voedseltekorten, werd de schuld vaak gelegd bij de socialistische regering van het land.

Regeringsambtenaren beschuldigen rechtse oppositiekrachten en hun bondgenoten in de particuliere sector en in internationale financiën ervan de economie opzettelijk te saboteren.

Vorig jaar werden meer dan 750 door de oppositie beheerde offshore-bedrijven, die verband houden met het schandaal van de Panama Papers, beschuldigd van het doorgeven van de Venezolaanse invoer van rauwe voedingsmiddelen van de overheid naar de particuliere sector. Veel van deze bedrijven verkopen hun producten aan particuliere bedrijven in Colombia, die ze verkopen aan Venezolanen die wonen in de buurt van Colombia.

(De Surinaamse Krant/TeleSUR/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen