maandag 4 september 2017

Eerste scheepslading 600.000 ton tarwemeel uit Rusland arriveert in Venezuela

Levering van Russisch tarwemeel gedurende ten minste tien jaar verzekerd

(Bron foto: Twitter)

De eerste grote zending tarwe naar Venezuela uit Rusland arriveerde vrijdag in het kader van een overeenkomst tussen het Zuid-Amerikaanse land en Rusland van president Nicolas Maduro om de levering gedurende ten minste tien jaar te verzekeren. De zending, de eerste van te verwachten meer, bevat 600.000 ton tarwemeel, volgens vicepresident Tareck el Aissami. 'Het was niet verwacht dat de eerste zending binnen acht dagen na de aankondiging naar Venezuela zou komen', zei Tareck el Aissami.'Dankzij het Russische volk, dankzij president Vladimir Poetin, en hier vanuit Venezuela zullen we met waardigheid reageren.Vandaag is Venezuela een bescheiden ,maar grote kracht in solidariteit, liefde en internationale samenwerking.'

De Venezolaanse ambassadeur in Rusland, Carlos Faria, was de eerste die de aankomst aankondigde op zijn Twitteraccount. 'De eerste zending Russische tarwe is gearriveerd aan de Venezolaanse kust. President Nicolas Maduro vervult zijn volk', zei Faria. 

'We kunnen nu mededelen, dat het tweede schip ook binnenkort aankomt, en dus kunnen we vroegere leveranciers vervangen door degenen die betrouwbaarder en dichter bij ons revolutionair proces staan', zei Faria vorige week tijdens een persconferentie van president Maduro.(De Surinaamse Krant/TeleSUR/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen