vrijdag 8 september 2017

Expositie en veiling 'Kunst zonder Barrières' in De Tempel in Punda, Curaçao

Opbrengst ten behoeve van gedetineerden SDKK en JICC 

(Bron foto's: OM Curaçao)

Onder auspiciën van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao in De Tempel in Punda vond gisteren de veiling 'Kunst Zonder Barrières' plaats van kunstwerken gemaakt door gedetineerden van de Sentro di Detenshon i Korekshon Korsou (SDKK) en jongeren van de Justitiële Jeugd Inrichting Curaçao (JJIC). De opbrengt van de veiling was 6.750 gulden. Dit meldt het OM vandaag, vrijdag 8 september 2017.

De diverse kunstwerken (voornamelijk schilderijen) en handarbeid zijn door gedetineerden en jongeren zelfstandig en naar eigen initiatief gemaakt. De creaties zijn tot stand gekomen gedurende expressie lessen, en zijn ook tijdens een project vervaardigd onder begeleiding van Steve Bridgewater. 

Het Openbaar Ministerie heeft een select aantal bedrijven en instellingen benaderd om de tentoonstelling en aansluitende veiling te bezoeken. 'Veilingmeester' Maarten Schakel heeft fantastisch werk verricht en de genodigden aangespoord een bod te doen op de exclusieve objecten. 

Hoofdofficier van Justitie Heiko de Jong is zeer tevreden met het resultaat en is blij dat hij de veiling heeft mogen organiseren. 'Het was voor ons een eerste keer. De opbrengst van de veiling zal worden gebruikt om te kunnen voorzien in meer materiaal, zodat SDKK en JJIC gedetineerden en jongeren kunnen blijven stimuleren en motiveren tot het positief inzetten van hun (creatieve) talenten en vaardigheden. Ik dank allen hartelijk voor hun medewerking en bijdrage.'

0 comments:

Een reactie plaatsen