zaterdag 16 september 2017

Familie van twee neergeschoten mannen te Latour boos op politie

Politie zou de zaak niet serieus nemen

Bureau Latour zegt zaak aan Kapitale Delicten te hebben overgedragen, maar bureau Nieuwe Haven is niet bekend met voorval....


Familieleden van de twee mannen die donderdag werden neergeschoten in de Frederikshoopweg zijn niet te spreken over de politie. De dader loopt nog vrij rond. Een van de slachtoffers, Clyde Clemens, is er vrij ernstig aan toe en is opgenomen op de afdeling Intensive Care van de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De familieleden zijn boos, omdat zij vinden dat de politie de zaak niet serieus neemt, aldus de Ware Tijd zaterdag 16 september 2017. 

Een broer, die penitentiair ambtenaar is, weet dat de schutter voor het doden van iemand een jarenlange gevangenisstraf heeft uitgezeten. Al twee dagen sinds de beschieting heeft de familie niets van de politie gehoord. 

Volgens Winston Clemens (38), houtconcessionaris, op wie de rovers het gemunt hadden, zat hij in zijn auto langs de Frederikshoopweg, toen hij door een grijze wagen werd aangereden. Toen hij uitstapte om over het voorval te praten bleek dat het om een poging ging hem te beroven. De veroorzaker van de aanrijding greep naar zijn gouden halsketting en een tas met Srd 2.000. Er ontstond een schermutseling en plotseling verscheen een handlanger van de overvaller die de handen van het slachtoffer vasthield. 

Zijn broer Clyde, taxichauffeur, was iets verderop en schoot zijn broer te hulp. Er ontstond toen een vechtpartij. Winston belde de politie van het ressort Latour, maar die verscheen niet. Het wachten moe, ging de beller na zo'n half uur zelf naar de politiepost. In die tussentijd kreeg hij een telefoontje dat de vermoedelijke rovers terug naar de plek waren gereden, nu in een zwarte Toyota Auris, en op zijn jongere broer Clyde en een vriend, Jurmain Kamé, hadden geschoten.

Laatstgenoemde kreeg een in- en uitschot in zijn rechter kuitbeen. Hij is vrijdag ontslagen uit het ziekenhuis. 

Wat nog meer wrevel wekt bij de familie is, dat er geen behoorlijke aangifte door de politie van Latour is opgenomen, ondanks dat Winston Clemens tot tweemaal toe naar dat bureau was gegaan. 

De redactie van de Ware Tijd heeft vrijdag contact opgenomen met het bureau Latour en aan de waarnemend ressortcommandant gevraagd waarom de familie niet is gehoord. Medegedeeld werd, dat de politie van Latour haar werk heeft afgerond en de zaak heeft overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Maar, bij het bureau Nieuwe Haven vertelde de dienstdoende inspecteur, dat er geen melding van het voorval is gedaan door het station Latour. 

De familie is heel boos dat zij van het kastje naar de muur wordt gestuurd.

0 comments:

Een reactie plaatsen