maandag 4 september 2017

Franse president Macron ontmoet vertegenwoordigers oppositie Venezuela

Mensenrechtenactiviste Lilian Tintori mag Venezuela niet uit...

Vice-president van het Congres, Freddy Guevara, vervangt Tintori bij Macron


De Franse president Emmanuel Macron, die vorige week Venezuela een dictatuur heeft genoemd, zal vandaag, maandag 4 september 2017, een ontmoeting hebben met Venezolaanse oppositievertegenwoordigers, waaronder de president en vice-president van het door de oppositie-bestuurde congres, aldus Macron's bureau.

De situatie in Venezuela heeft een bijzondere resonantie in Frankrijk, waar de extreem-linkse partij La France Insoumise, tegenwoordig de meest vocale tegenstander van Macron, president Maduro steunt.

Mensenrechtenactiviste Lilian Tintori, de vrouw van Venezuela's bekendste politieke leider, Leopoldo Lopez, zei zaterdag, dat het haar verboden is door haar regering om naar Frankrijk en andere EU-hoofdsteden te gaan.

'De dictatuur wil niet dat mijn stem in het buitenland klinkt. Maar, de tour gaat door. @FreddyGuevaraC zal @leopoldolopez en mij vertegenwoordigen', schreef ze gisteren op haar Twitter-pagina, onder verwijzing naar de vice-president van het Congres, Freddy Guevara:


Congrespresident Julio Borges zal daar ook zijn, zei Macron's bureau. Venezuela's oppositie zegt, dat president Nicolas Maduro's socialistische regering dit jaar de onderdrukking van tegenstanders heeft opgevoerd, terwijl de ambtenaren zeggen, dat ze optreden om gewelddadige staatsgrepen te stoppen die door de Verenigde Staten en andere buitenlandse mogendheden zouden worden aangewakkerd. 
Macron zei vorige week, dat Maduro's regering 'een dictatuur probeert te overleven ten koste van ongekend humanitaire nood'.(De Surinaamse Krant/Reuters/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen